Untitled Document

Cikk - Repülőnap Érsekújvár 2014Idén ismét megrendezték az érsekújvári repülőnapot, a repülés iránt érdeklődők legnagyobb örömére. Panasza azt hiszem senkinek nem lehetett, aki kilátogatott az eseményre. A szervezők igencsak a szezon végére tették az eseményt, de az égiek mindvégig velünk voltak, ennek köszönhetően jó időben csodálhattuk a programokat.

Számtalan kisgépet ( C150, C172, Z 43, AN 2, Li 2, műrepülőgépek ), illetve helikoptert (SA 341G Gazelle, Gyro, MI 171)  láthattak a rendezvényre kilátogató vendégek.

A légishow- t a magyar SA 341G Gazelle helikopter nyitotta meg. A gép pilótája látványos repüléssel demonstrálta mire is képes a típus.

 

Említést érdemel még a belügyminisztérium MI 171 helikopterének bemutatórepülése is. A típus a rendezvény során többször repült. Ejtőernyős ugratás, kommandós bemutató, illetve kötelék repülés során is láthatta a nagyérdemű. A gép pilótái igazi profik, amit leszűrhettünk a kommandós bemutató, valamint a kötelék repülés során.

A HA-LIX lajstromjelű Li 2- es is látványos programot repült. Mindig megállapítom, hogy ezt a típust sem lehet megunni. Veres Zoltán is korrekt programot repült, mondhatni hozta megszokott formáját. Azt azért érdemes hozzátenni, hogy új elemek nincsenek bemutatójában, ami unalmassá teheti programját azok számára, akik évente látják bemutatóját.

Délután két MIG 29 -es is megjelent a füves pálya felett, a látvány önmagáért beszélt. Említést érdemel még, a belügyminisztérium JAK 40- es gépe is, ami többször, különböző magasságon áthúzott. Látványos bemutatót repült egy magánkézben lévő L 29 Delfin is. 

Retro Sky Team idén Érsekújváron tartotta legnagyobb földi, illetve légi bemutatóját. Aki nem látta még a csapat programját, annak mindenképp egyszer érdemes megnézni.

 

Az eseményről készült képek megtekintése itt

 

Cikk: Batki Zoltán- Főszerkesztő

Fotó(k): Forró Ádám-Fotóriporter

Az eseményről készült képek megtekintése itt
Cikk: Batki Zoltán- Főszerkesztő

Fotó(k): Forró Ádám-Fotóriporte

 


©2013-2018 HHELIKOPTER.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA! - Magyarország legnagyobb helikopteres repüléssel foglalkozó oldala.