Untitled Document

Cikk - Repülőnap Érsekújvár 20132013- ban, egy év kihagyást követően  ismét megrendezésre került az érsekújvári repülőnap. Szerkesztőségünk nagy várakozással indult a repülőnapra, tekintettel arra, hogy a szervezők által kiadott programterv ígéretesnek tűnt.

A rendezvényen számtalan kisgép ( C150, C172, Z 43, AN 2) valamint két helikopter (Bell 206 JetRanger BIII, SA 341G Gazelle) volt. Szlovákiában voltunk, de mégis Magyarországon éreztük magunkat, mivel számtalan magyar gép volt a rendezvényen.

Nézzük akkor a bemutató repüléseket, a teljesség igénye nélkül.

Magyar részről a Li 2- es, valamint Veres Zoltán, és Nádas Tamás tartott dinamikus bemutatót. A Li 2- es összességében szép programot repült, ellentétben a két magyar műrepülő programjával. A magyar műrepülő pilóták programjukba új elemet már évek óta nem építettek be, így a kitartó, fanatikus, repülőnapra látogatóknak igen egysíkú volt a bemutató.

Kora délután megérkezett a szlovák légierő két Mig 29- es vadászrepülőgépe, igen gyenge programot repülve.  Helyesbítenem kell, a látottakat nem is nevezném programnak, inkább csak áthúzásoknak. A sok gyenge bemutatót követően két minőségibb  programot emelnék ki. Az egyik a TU 154 -es utasszállítógép földközeli áthúzása, ami igazi kuriózumnak számított, a másik a Gyrocopter kötelék, illetve egyéni bemutató volt.

Egy helikopter bemutató  volt a nap folyamán, az EHC Service Bell 206 JetRanger III helikoptere. A nagy szél miatt inkább csak tingli- tanglizásnak nevezném a lerepült programot.

Említést érdemel még a szlovák Retro Sky Team bemutatója. A csapat hozta az elvárt minőséget. Összességében nem volt rossz repülőnap, de ha belegondolunk, hogy hány jobbnál- jobb típust lehetett volna a Szlovákoknak bemutatni, akkor mégis csak egy átlag alatti repülőnapról beszélhetünk. Csalódottságunkat fokozta, hogy a meghirdetett programból számtalan bemutató elmaradt.


Az eseményről készült képek megtekintése ittCikk: Batki Zoltán- Főszerkesztő

Fotó(k): Forró Ádám-Fotóriporter


©2013-2018 HHELIKOPTER.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA! - Magyarország legnagyobb helikopteres repüléssel foglalkozó oldala.